Zahraniční dobrovolníci pomáhají učit českolipské děti angličtinu

10. únor 2016

Šest zahraničních dobrovolníků pomáhá českolipské Farní charitě s neformálním vzděláváním. Mladí lidé ze Španělska, Gruzie, Ukrajiny nebo Ruska docházejí do klubu Koule v České Lípě, kde třikrát týdně učí české děti angličtinu.

„Zahraniční dobrovolník sem přijíždí nejen poskytovat nějaké služby naší mládeži, ale zároveň mu to má sloužit jako praktická stáž,“ vysvětluje Gabriela Medwel, vedoucí dobrovolníků českolipské Farní charity. „Jedna ze součástí aktivit je, že zahraniční dobrovolníci se tu učí našemu jazyku," dodává.

„Dobrovolníci se účastní našich aktivit a tím, že vesměs mluví anglicky, tak se naši klienti rozvíjejí v cizím jazyce," vysvětluje sociální pracovnice Zuzana Vroubelová, jak funguje spolupráce zařízení českolipské Farní charity s dobrovolníky ze zahraničí.

Kromě docházky do nízkoprahového zařízení navštěvují zahraniční dobrovolníci českolipské základní a střední školy, kde se účastní výuky cizích jazyků. Šest dobrovolníků ze zahraničí ukončí svou činnost na podzim, kdy se po ročním pobytu v Česku vrátí zpět domů.

Spustit audio