Žádné rozšíření sjezdovek ani nové technologie. Velká část skiareálů v Krkonoších příliš neinvestuje

20. září 2021 09:33

Velká část skiareálů v Krkonoších neplánuje před letošní zimou investovat milionové částky. Peníze půjdou převážně do provozu a údržby. Důvodem je nevydařená loňská zimní sezóna, kterou poznamenala pandemie. Jenže ani teď ještě není jasné, budou-li platit nějaká hygienická opatření. A to je pro areály při současných přípravách velký problém. 

Čtěte také

Skiresort Černá hora - Pec po loňské sezóně zasažené covidem pozastavil veškeré velké investice a soustředí se hlavně se na dílčí optimalizace. Tou jednou je doladění e-shopu.

„Rozhodli jsme se pro přechod na flexibilní ceny. To znamená, že v letošní sezóně bude velké zjednodušení ceníku," říká za skiresort Jakub Janda.

Novinkou budou automaty na čipové karty a nákup skipasů i pomocí automatů.
„Budou označené a viditelné. A budou v podstatě v těsné blízkosti pokladen. Abychom se vyhnuli kumulaci front."

Žádné novinky nechystá ani špindlerovský skiareál. I tady jsou důvodem ekonomické dopady nevydařené loňské zimní sezóny.

Čtěte také

„U nás aktuálně připravujeme jen investice toho nejnutnějšího rázu. To znamená provozní investice," říká obchodní manažer Adam Svačina.

Na plánovaném propojení dvou areálů, tedy Svatého Petra a Medvědína, se podle něj stále pracuje.
„Děláme vše pro to, abychom měli vše připraveno na zahájení stavby na jaře příštího roku."

Žádné velké investice neplánují ani menší lyžařské areály.

Čtěte také

„Budeme dělat základní údržbu tak, abychom mohli jet. A co se týče investic, tak pokud zima dobře dopadne, to znamená, že budeme moci areál provozovat, tak určitě na příští letní i zimní sezónu určitě nějaké novinky budou," vysvětluje ředitelka skiareálu Mladé Buky Kateřina Pilařová.

Provozovatelé skiareálů se shodují v tom, že potřebují co nejdřív vědět, jestli budou platit nějaká omezení a pokud ano, chtějí slyšet, jaké konkrétně.

„Celkově ty přípravy jsou důležité v tomto období, od začátku října do konce listopadu," vysvětluje Adam Svačina a dodává, že se zatím připravují na sezónu, která bude bez jakýchkoli omezení.

Spustit audio

Související