Hoteliéři v Krkonoších se budou muset na podzim obejít bez početných zájezdů seniorů z Německa

6. září 2020 08:24

Němečtí senioři na tradiční podzimní dovolené do Krkonoš ve velkém pravděpodobně nepřijedou. Hoteliéři mají zatím velmi málo rezervací. Navíc přichází i o podnikové akce a kongresy, které na jaře a na podzim hostí. Proto se teď majitelé ubytovacích zařízení snaží oslovit českou klientelu. Z její strany je největší poptávka o podzimní wellness pobyty. 

„Na podzim jsme měli hlavně německou, takovou starší, důchodcovskou klientelu. Průjezdné turistické autobusy, které jim pomáhaly poznávat Krkonoše," říká manažerka hotelu ve Špindlerově Mlýně Jitka Hronešová.

Čtěte také

Jenže Němci se do Krkonoš zatím nehrnou a nevypadá to, že sem na podzim přijedou ve velkém. Rezervací je totiž minimum.

„Německá klientela ubyla. Opravdu těch turistů je daleko méně, než bylo například v loňském roce," potvrzuje nezájem německých turistů a podzimní dovolenou v Krkonoších ředitel hotelu v Janských Lázních Marek Šustr.
„Myslím si, že je tam určitá obava vycestovat ven. Nevím, jak cestují němečtí klienti v rámci Německa. Asi je tam zkrátka ona obava, vyjet do zahraničí."

Hotely a restaurace obnovují provoz, musí ale dodržovat nařízená bezpečnostní pravidla (Ilustrační foto)

Hotely se budou muset obejít i bez velkých firemních akcí, které na podzim tradičně organizují.

„Veškeré akce jsou zrušeny, firmy se bojí vyjíždět se skupinami svých pracovníků. Máme několik kongresů, které jsou většinou přesunuty z června, kdy už byly naplánovány. že by nějaké nové přibývaly, to se bohužel neděje," říká Jitka Hronešová

Hoteliéři proto cílí na české turisty

„Udělali jsme tam menší slevovou akci v průběhu podzimu. Je to do pěti procent ve srovnání s loňským roce," říká Marek Šustr.

Čtěte také

Velkou roli hraje na podzim počasí. Pokud je předpověď příznivá, přijíždí lidé na prodloužené víkendy a často vyhledávají wellness pobyty.
„Klienti se rozhodují na poslední chvíli. Konkrétně u nás je nejvíc objednávek na víkend. My je dostáváme hlavně v průběhu čtvrtka."

„Spouštíme další speciální akce, kdy zlevňujeme naše wellness balíčky a věříme, že se česká klientela přijede zrelaxovat na české hory třeba ještě v listopadu," dodává Jitka Hronešová.

Spustit audio

Související