Za tři body, ale s pořádně odřenýma ušima! Volejbalisté Liberce porazili Benátky

22. listopad 2015

Volejbalisté Liberce se z Ligy mistrů vrátili k domácí extralize, a po prohře s belgickým Roesalare si spravili chuť v duelu s Benátkami nad Jizerou. Tedy alespoň výsledkově - v utkání 7. kola nejvyšší domácí soutěže porazili Středočechy 3:1 na sety, i když ve hře Dukly zatím chybí pohoda z minulé sezony.

Tři body do tabulky liberečtí volejbalisté získali a i díky tomu jsou v celé soutěži momentálně pátí. To rozhodně není žádná tragédie, navíc se sezona teprve rozjíždí, ale i z pozápasových hodnocení jednotlivých hráčů je jasné, že všechno ještě není úplně ideální.

„Byla to utrápená výhra, hráli jsme špatně. Kromě prvního setu jsme se celý zápas trápili snad ve všech herních činnostech. Děláme si to sami, co dovolíme soupeři, to bude hrát. Tentokrát jsme mu dovolili hodně a byl to vyrovnaný zápas,“ nešetřil kritikou ani po vítězném utkání nahravač Jakub Janouch.

Pravdou je, že kdo si vybaví výkony Severočechů ze závěru minulého ročníku, objeví ve hře jisté rozdíly. „Když jsme začali navou sezonu, mysleli jsme si, že budeme pokračovat ve stejné formě, ve které jsme končili minulé finále. Ale takhle to ve sportu nejde, musíme si sednout na prdel a zase začít pracovat. Musíme být koncentrovaní na každý balon, který hrajeme. Od toho to musíme odpíchnout, pak věřím, že se vrátíme k tomu, co jsme hráli minulý rok,“ podotýká Janouch.

Jeho tým sráží nevyrovnaná výkonnost v jednotlivých setech, a duel s Benátkami je toho jasným příkladem. Ve třetí sadě se Liberečtí dostali do trháku, vedli o pět bodů, jenže stačilo pět výměn a skóre bylo vyrovnané.

„Ještě nejsme schopní udržet tu výkonnost po celou dobu utkání. Máme tam výkyvy, a v těch momentech nejsme schopní se z toho dostat. Ale sezona je dlouhá, musíme se s tím poprat a pracovat dál,“ říká trenér Dukly Michal Nekola.

autor: David Nyč
Spustit audio