Vzít si plavky a ručník a vyrazit na Štědrý den k přehradě? V Jablonci běžné

25. prosinec 2012

Do přehrady v Jablonci nad Nisou se na Štědrý den vrhli odvážní otužilci v plavkách. Zaplavat si ve sváteční den v ledové vodě už patří v Jablonci k vánočním tradicím.

Na břehu jablonecké přehrady stojí ve sněhu dvě desítky otužilců. Převlékají se do plavek a posilňují se čajem, který si nalévají z termosky. "No my chodíme každou neděli, opravdu,každou neděli. Na Vánoce to je letos podruhé. Myslím, že voda bude mít tak kolem tří stupňů, počasí nám přeje, letos byla taky obleva a bylo to celé rozmrzlé," říká jeden z otužilců.

Letos sice obleva taky přišla, ale silná vrstva ledu na přehradě nerozmrzla, a tak si otužilci do ledu vysekali díru. Do ledového bazénku čtyři krát čtyři metry pak naskákali s velkou radostí a s hlasitým nadšením.

Na otužilce se přišly podívat desítky fanoušků a diváků. Paní v bílé bundě přišla letos podruhé a s úsměvem vzpomínala na loňský vánoční ročník: "Tady svítilo sluníčko, oni si kluci hráli na léto, dali si tady na pláž ručníky, namazali se opalovacím krémem, no byla to opravdu legrace, jak tady leželi a slunili se, přitom tady bylo pod nulou."

autor: sas
Spustit audio