Vítězem Jizerské noty se stala skupina Sekvoj z Prahy

24. září 2011

Festival Jizerská nota v Hejnicích už zná svého vítěze. Je jím skupina Sekvoj z Prahy. Festival se v hudebních žánrech folk, country a trampská píseň zařadil mezi tradiční akce Libereckého kraje. Patří také k nejstarším hudebním přehlídkám regionu a letos se v Hejnicích konal už po jedna a třicáté.

I tentokrát se ho zúčastnily skupiny z celé republiky, mezi jinými Bob a Bobci, Lístek, Ozvěna, Sekvoj nebo Šantré. Letošní ročník si užily i děti. Po celý den pro ně byl připravené soutěže.

Letošní ročník Jizerské noty začal netradičně. Dětské kapely soutěžily s těmi dospěláckými. Zahrály tu kapely, které na Jizerské notě vystupují od začátku i úplní nováčci a hosté. Vedle toho pozvání přijali dva hosté, skupina Bezefšeho z Prahy a Tony Linhart se skupinou Pacifik. Pořadatelé festivalu mysleli i na děti a těm připravili Divoký západ, různé soutěže a hry. Kromě toho si děti vyzkoušely zručnost ve výtvarné dílně.

Soutěže kapel začala odpoledne. Těsně před osmou byli vyhlášeni vítězové. Mezi dětskými skupinami zabodovala Jen tak Plzeň a hlavní cenu si odnesla, stejně jako minulý rok pražská skupina Sekvoj. Stříbrnou Jizerskou notu si získala skupina Tempo di vlak z Ostravy a bronzovou pražský Lístek.

autor: Eva Malá
Spustit audio