VIDEO: Vyhlášení vítězů Pochoutkového roku 2018. Vyhrál recept – Ruské knedlíky

10. prosinec 2018

Pochoutkový rok 2018 zná své vítěze. Ze slavnostního vyhlášení v pražském Divadle Radka Brzobohatého si první cenu odnesla Lenka Odvárková z Rotavy na Karlovarsku. Bodoval recept na takzvané Ruské knedlíky, které vařívala její babička.

Vítězka Pochoutkového roku Lenka Odvárková byla dojatá a překvapená. Jako výhru převzala šek na nákup kuchyňských spotřebičů v hodnotě 30 000 Kč od partnera soutěže společnosti ETA. Kdo vyhrál druhé a třetí místo se podívejte na videu nebo klikněte na web Pochoutkového roku.

Gratuloval Dan Hůlka i Jitka Zelenková

Pogratulovat vítězům přišli Daniel Hůlka, Milan Drobný, Jitka Zelenková, Marcela Holanová, Jana Chládková a Petra Černocká. Během finále pokřtila Naďa Konvalinková, Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík i kalendář Pochoutkového roku na rok 2019 sestavený ze soutěžních receptů a oblíbených jídel porotců.

Pochoutkový rok 2019 bude tentokrát na sladko! Své oblíbené sladké rodinné recepty do Pochoutkového roku 2019 – buď přes formulář na internetové stránce www.pochoutkovyrok.cz nebo klasicky dopisem poštou (Český rozhlas, Vinohradská 12, 120 99 Praha 2, heslo: Pochoutkový rok) – budete moci posílat už od 15. prosince 2018.

Porota soutěže ve složení Naďa Konvalinková a šéfkuchaři Pavel Pospíšil a Jaroslav Sapík ocenila na receptu netradiční náplň kynutého nudlového těsta – mleté vařené hovězí maso s vařenými vejci a restovanou cibulkou. Recept najdete zde.

Podrobnosti čtěte na webu Pochoutkového roku.

autor: Český rozhlas

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka