Ve Vratislavicích byly k vidění nablýskané vozy Porsche

4. září 2011

Setkání vozů Porsche v neděli skončilo v Liberci. Milovníci a majitelé aut z dílny konstruktéra a vratislavického rodáka Ferdinanda Porsche přijeli letos do areálu pivovaru ve Vratislavicích už po osmnácté.

Festival, který se odehrává ve vratislavickém pivovaru, je největší akcí svého druhu v České republice. „Každý rok je o něj větší zájem. V posledních letech přijíždí více než sto vozidel“, uvedl pořadatel Milan Bumba. Festivalu ve Vratislavicích se podle něj účastní motoristé nejen z Čech, ale taky ze sousedního Německa a Slovenska.

„Je to pro mě splněný sen. Nejdřív jsem postavil dům, pak jsem musel počkat až vyroste syn a pak teprve přišlo na řadu auto“, prozradil jeden z hrdých majitelů nablýskaných vozů.

Řidiči podnikli v sobotu krátkou vyjížďku po Vratislavicích, někteří z nich se pak zúčastnili stokilometrové turisticko-orientační Ferdinand Porsche Rallye. V neděli dopoledne byla jejich auta k vidění před libereckou radnicíc.

Účastnici setkání se letos postarali taky o ustavující český rekord v počtu aut značky Porsche na jednom místě. Do Vratislavic jich letos přijelo celkem 141.

autor: sas
Spustit audio