Ve Smržovce se přou o parkování před školkou

15. únor 2012

Jednací místnost zastupitelů zaplněná do poslední židle - tak to vypadalo 14. února na radnici ve Smržovce na Jablonecku. Řešilo se parkování před mateřskou školkou v Havlíčkově ulici, které začala důsledně kontrolovat policie.

Rodiče to považují za šikanu a sepsali kvůli tomu petici. Ve Smržovce proti sobě stojí rodiče dětí, kteří jezdí do školky autem a obyvatelé okolních domů. Jedni mají za to, že ta chvíle než odvedou nebo naloží své děti nemůže nikomu vadit. Druzí zase poukazují na to, že kvůli odstaveným autům musí často čekat až se cesta uvolní.

Situace se vyhrotila poté, co jednoho z odbojných rodičů odvedla od školky policie v poutech. Trestním oznámením se teď bude zabývat policejní inspekce stejně jako peticí, kterou zatím podepsalo sto dvacet lidí. Ti mají za to, že policie by měla spíš honit zločince než bazírovat na tom, jak parkují rodiče před mateřskou školkou.

Kvůli odstaveným autům se ale teď sejde zvláštní komise občanů, zastupitelů a dopravních expertů. Podle starosty Hotovce je ale ulice na parkování příliš úzká.

Boj nespokojených rodičů o parkování před mateřskou školkou ve Smržovce sleduje redaktorka Lenka Šumová.

autor: leš
Spustit audio