Valský s Filippim excelovali, Bílí Tygři především díky nim porazili brněnskou Kometu

5. prosinec 2014

Hokejistům Liberce se v posledních týdnech na domácím ledě nedařilo podle představ svých fanoušků, ve čtvrtečním utkání 27. extraligového kola proti brněnské Kometě ale potěšili asi všechny své příznivce. Vzpamatovali se ze dvou rychle inkasovaných branek, našli ve svých řadách lídry, hned dvakrát skórovali v oslabení a především díky tomu zvítězili 4:2.

Když hráč Bílých Tygrů usedal na trestnou lavici, jakoby domácí z následné početní nevýhody dokázali udělat svoji výhodu. Zní to zvláštně, ale jak jinak vysvětlit, že Liberec ve vlastním oslabení dvakrát gólově udeřil.

V obou případech u toho byli Tomáš Filippi s Jakubem Valským, kteří brněnskou obranu nešetřili a dohromady si připsali sedm kanadských bodů. „Řekli jsme si, že do toho musíme jít a vzít to na sebe. Otočilo se k nám štěstí a padly tam góly, za kterými jsme šli. Zaplaťpánbůh za to,“ říkal po zápase dvougólový Jakub Valský o tom, jak se spolu se svým parťákem z útoku zhostili role týmových lídrů.

Právě produktivita tohoto dua je po trefách v oslabeních dalším důvodem, proč Severočeši nakonec odcházeli z ledu s třemi body na kontě. Ještě je tu ale jeden faktor. Znovu, už počtvrté v této sezoně dokázali Bílí Tygři na domácím ledě zvítězit, přestože v zápase prohrávali o dvě branky.

„To je klasika, že dostaneme dvě branky a pak začneme hrát. Strašně rád bych vám řekl, čím to je, ale já fakt nevím. My prostě potřebujeme dostat jeden nebo dva góly, abychom začali hrát. Už to asi není náhoda, ale neděláme to naschvál,“ říká Tomáš Filippi.

„Nevím, čím to je, ale asi je v tom týmu nějaká vnitřní síla. Ale chtělo by to hrát víc v klidu a ne každý zápas otáčet. Ale síla tam je, protože ty zápasy umíme otočit a na konci máme víc sil než soupeř,“ vysvětloval Jakub Valský po utkání, díky kterému se Bílí Tygři vyhoupli na osmé místo ligové tabulky.

autor: David Nyč
Spustit audio