V sobotu se ve Frýdlantu slavnostně otevíralo nově zrekonstruované náměstí

16. říjen 2017

V sobotu 24. září byl Český rozhlas Sever hlavním mediálním partnerem velkolepé akce - dokončení rekonstrukce/regenerace frýdlantského náměstí.

V tento den se také konala na náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantě už brzo ráno hromadná akce, při které se místní sportovci pokusili o rekord v počtu tančících zumby na jednom místě.

Logo

Další program začal ve 14:15 hodin kulturním vystoupením pro děti i pro dospělé. Před radnicí bylo postaveno pódium. Účastníci si mohli odpočinout u občerstvovacích stanic hasičů či baráčníků.

Frýdlant - otevírání náměstí

Celé odpoledne bylo ve znamení teplého a velmi vydařeného slunečného odpoledne. Kolem 15 hodiny došlo k odhalení sochy vévody Albrechta z Valdštejna za účasti prvního místopředsedy senátu Přemysla Sobotky a starosty Frýdlantu Dana Ramzera.

Od 15 do 16. hodiny vysílal ČRo Sever naživo přímý přenos z náměstí. Moderátorem nabité hodiny byl Martin Kadlec, k mikrofonu jsme si pozvali archeologa a historika Petra Brestovanského, architekta Jiřího Janďourka, samotného starostu Frýdlantu Dana Ramzera a nechyběl ani sám vévoda Albrecht z Valdštejna. Povídali jsme si o rekonstrukci náměstí, o sobotním programu, o tom, jak se žije ve Frýdlantu.

Celá akce vyvrcholila podvečerním koncertem skupiny Kryštof. ČRo Sever měl na náměstí svůj modrý stánek, kde si přítomní mohli vytočit hezkou cenu na kole štěstí.

Celý sobotní program byl plně vydařený, velké poděkování zaznělo z řad Městského úřadu ve Frýdlantu.

Spustit audio