V Novém Boru otevřeli novou poradnu pro zadlužené. Pomáhat bude zdarma

21. leden 2018

Lidem v exekuci nebo s dluhy bude v Novém Boru nově pomáhat společnost Rodina v centru. Nezisková organizace bude díky dotaci tři roky lidem radit, jak řešit jejich dluhy.

„Dle mapy exekucí je v Novém Boru v současnosti 1220 osob v exekuci, což je při počtu osob starších patnácti let téměř dvanáct procent obyvatel,“ přiblížila situaci ve městě ředitelka Rodiny v centru Petra Vlčková. 

Díky projektu s názvem „S rodinou proti dluhům“, který Rodina v centru připravila ve spolupráci se státní Agenturou pro sociální začleňování, budou moci obyvatelé Nového Boru po dobu následujících tří let využít bezplatnou poradnu.

Tam jim poradí, jak řešit zadlužení a pomůžou jim třeba při jednání s úřady. Organizace se také chystá pořádat přednášky a besedy pro rizikové skupiny.

Rodina v centru je nestátní nezisková organizace, která působí v Novém Boru a okolí. Podporuje zdravé fungování rodiny zejména prostřednictvím preventivních volnočasových, vzdělávacích a poradenských aktivit. Pro Liberecký kraj zajišťuje výkon sociálně právní ochrany dětí.

autor: mib
Spustit audio

Související