V neděli zažil Liberec Gody festival i Den otevřených dveří Českého rozhlasu Sever

16. říjen 2017

Neděle 10. června patřila v Liberci Dnu otevřených dveří Českého rozhlasu Sever. Liberecká redakce, spolu s Country a Western klubem v Liberci, uspořádala další ročník Godyho festivalu, který se uskutečnil tradičně na zahradě v Lidových sadech v Liberci.

Celým odpolednem provázeli moderátoři Iveta Kalátová a Zbyšek Sadílek. Návštěvníci viděli řadu skvělých kapel ve stylu country, folku a bluegrassu. Hlavní hvězdou festivalu byla skupina Bluesberry, dále vystoupili Nonstop, Isara, Wyrton, BG Bazar a další. O taneční vystoupení se postarali The Wings a taneční skupina Countryon.

V areálu byly stánky se stylovým zbožím, v dolní části zahrady se mohli nejmenší návštěvníci svést na ponících, opékaly se buřty, u hlavního vstupu byl velký modrý stan ČRo Sever, kde rozdávaly hostesky různé předměty a zájemci si mohli zasoutěžit o různé ceny.

Atmosféra v Lidových sadech v Liberci byla skvělá, bohužel počasí nepřálo a kvůli tomu během odpoledne řady řídly, přesto navštívilo festival na šest set lidí.

V neděli 10. června se uskutečnil také Den otevřených dveří v liberecké redakci Českého rozhlasu Sever. Zájemci, kteří se na nás přišli podívat, viděli všechny prostory vysílacího pracoviště - produkci, hlavní vysílací studio, kanceláře redaktorů, režie aj.

Někteří si zkusili nahrát mluvené slovo na mikrofon a náš technik Václav Lénart ukazoval kouzla střihu, - předvedl také program Sound Forge, kde se dále mluvené slovo zpracovává. Vedoucí liberecké redakci a zároveň ranní moderátor Tomáš Beneš přiblížil ranní vysílání - znělky, ankety, pořady, ukázal, jak se hledají písničky apod. Zprávařka Iveta Bláhová vysvětlila, jak se tvoří zprávy a jak vznikají reportáže.

Návštěvníci se i v redakci poznávali, protože nás navštívili především skalní posluchači z Liberce, Jablonce, Frýdlantu, z České Lípy, Nového města p. Smrkem atd.

Další Den otevřených dveří proběhne na podzim v ústecké redakci Českého rozhlasu Sever.

Spustit audio