V Liberci začíná veletrh Dům a zahrada

11. květen 2012

Novinky a trendy v oblasti bydlení, ale také zahradnictví a kutilství nabídne v Liberci už tradiční veletrh Dům a zahrada. Na výstavišti se koná 11.-13. května. Organizátoři v letošním roce očekávají až třicet tisíc návštěvníků. V pěti pavilonech se představí na dvě stě vystavovatelů z celé České republiky.

Jako tradičně je prostor výstaviště zcela zaplněný. Je tu asi dvě stě padesát vystavovatelů, kteří nabízí pestrou nabídku všech možných výrobků a služeb. Vstup na výstavu je ze dvou stran, jeden z Masarykovy ulice a druhý z Tržního náměstí.

Letos je opravdu zajímavá nabídka různých pasivních domků a dřevostaveb. Je zajímavé zjistit, že člověk může ušetřit až osmdesát procent všech běžných nákladů - ať za pomoci moderních zateplovacích materiálů, oken, tepelných čerpadel nebo solárních systémů.

Další zajímavostí jsou takzvané infrapanely. Jde o šikovně udělané radiátory, které mohou mít na sobě jakýkoliv motiv - například fotografie dětí. Letos se nově nabízí také topná zrcadla nebo bílé strukturované sklo.

Na zahrádkáře tu čekají balkónové květiny, jednoletky i trvalky nebo také bylinky. Jednou ze zajímavých bylinek je stévie, která se používá místo cukru. Mluví se o ní jako sladidle nového tisíciletí. Bývá až tři sta krát sladší než klasický cukr a přitom nemá prakticky žádné kalorie. Nezvedá ani hladinu krevního cukru. Proto může být užitečnou pomůckou pro diabetiky a lidi, kteří chtějí zhubnout.

Brány areálu libereckého výstaviště budou otevřeny denně, až do neděle 13. května, od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 16 hodin.

autor: Eva Malá
Spustit audio