V Liberci se podepisuje petice proti odvolání primátora Korytáře

7. duben 2011

Debaty o koaliční krizi se ve středu večer v Liberci zúčastnilo téměř 300 lidí. Do sálu kulturního centra v Lidových sadech přišli převážně příznivci primátora Jana Korytáře. A hodně z nich připojilo své podpisy pod petici pro zachování koalice v původním složení.

Za část bývalé koalice, která se nedávno pokusila primátora a další dva radní ze Změny pro Liberec neúspěšně odvolat, přišel jen sociálně-demokratický radní Roman Šotola. V sále neměl velkou podporu, vydržel však do konce a zodpovídal otázky přítomných.

Nejčastější dotaz lidí v sálu v různých obměnách byl, jestli se dá situace ještě napravit a zachovat tak původní koalici ve složení Změna pro Liberec, ČSSD, Věci veřejné, Liberec občanům a Unie pro sport a zdraví i s Janem Korytářem ve funkci primátora. Mnozí lidé připojili také svůj podpis pod petici pro zachování koalice v původním složení. Zatím se připojilo kolem dvou tisíc lidí. Jan Korytář už má pouze devět dní na vytvoření koalice. Pokud se mu to nepovede, řekl, že na funkci primátora rezignuje.

autor: Eva Malá
Spustit audio