V Liberci ožily dětské příběhy, začal oblíbený Veletrh dětské knihy

8. červen 2017

Stánky plné knih, čítárny plné autorů příběhů pro děti a děti plné nadšení. Tak to vypadá na Veletrhu dětské knihy v libereckém Koloseu. Za knihami pro nejmenší, malé i trochu větší čtenáře se sjíždějí děti z celého kraje.

Letošní ročník veletrhu opět nabízí širokou přehlídku dětských knižních titulů. U stánků jednotlivých nakladatelů a knihkupců lze sehnat kde co z oblasti dětské literatury. A co děti nejraději čtou?

„Někdy o Garfieldovi, o Aničce na horách a tak,“ popsala své oblíbené knížka jedna z holčiček. Knížky dostává pod stromeček i k narozeninám a prý si je i sama přeje.

„Já jsem si vybral Minecraft,“ pochlubil se jeden z kluků. Rád totiž hraje na počítači a rád si i příběhy ze světa počítačových her čte. A asi nebude sám, knih s herní tematikou jsou na pultech knihkupců stovky.

11. ročník Veletrhu dětské knihy v Liberci

Svůj stánek tam má i liberecká vědecká knihovna. Ta shromáždění dětských čtenářů využila i k průzkumu jejich čtenářských preferencí. Láká děti nejen na výtvarnou dílnu, ale i na malou anketu.

„Za úkol mají napsat nejoblíbenější knížku, a když ji napíšou, tak za to dostanou bonbónek. Jde nám o to, abychom věděli, co děti nejraději čtou, jaký je jejich oblíbený titul,“ popsala anketu pro děti usměvavá knihovnice. A jaké tituly se podle ní objevily nejčastěji? Deník malého poseroutky nebo Krysáci.

11. ročník Veletrhu dětské knihy potrvá v libereckém Koloseu až do soboty 10. června.

autor: sas
Spustit audio