V kolejišti u Smržovky lidé našli zraněnou ženu v noční košili

11. srpen 2013

U železniční trati mezi Tanvaldem a Smržovkou na Jablonecku lidé našli v sobotu vpodvečer těžce zraněnou ženu. Ležela bosá v noční košili na kolejišti.

Ženy si všimli cestující ve vlaku. Na místo ihned zavolali policii a lékaře. Podle záchranářů žena zřejmě spadla z nedaleké skály a dopadla do kolejiště. Vlak ji podle drážní inspekce nesrazil. Na místě zasahoval vrtulník záchranné služby.

„Po příletu žena byla v bezvědomí a ve velmi špatném stavu. Byla transportována k dalšímu ošetření na traumacentrum v Liberci,“ potvrdil Českému rozhlasu ředitel záchranné služby Libereckého kraje Stanislav Mackovík.

Okolnosti neštěstí teď zjišťuje policie. K další nehodě liberečtí záchranáři včera letěli na Smědou, kde se z 15metrové vyhlídky zřítil desetiletý chlapec. „Došlo k poranění zad a podezření na poranění pánve.“

Třetí neštěstí pak zaměstnalo záchranáře dnes ráno u Raspenavy na Liberecku. Vlak tam srazil dvaašedesátiletou ženu, která na místě zemřela. Žena se podle drážní inspekce nacházela v kolejišti, kde neměla co dělat. Strojvedoucí neměl šanci střetu zabránit.

Nehoda zastavila vlaky na trati z Raspenavy do Bílého Potoka na dvě hodiny, v tuto chvíli je provoz už obnoven.

autor: sas
Spustit audio