V jabloneckém Kokoníně spojili volby s anketou o osamostatnění městské části

23. květen 2014

Lidé v jabloneckém Kokoníně mohou při evropských volbách vyplnit anketu o osamostatnění svojí městské části. Podle výsledků pak rozhodnou jablonečtí zastupitelé o případném vypsání referenda. Kdyby se v něm sešlo dost hlasů, byl by Kokonín dál součástí Jablonce, ale měl by vlastní samosprávu.

Anketní lístky mohou Kokonínští vyplnit a vhodit do urny ve volební místnosti na tamní základní škole. Jablonecký magistrát na to včas všechny upozornil.

„Byli vyzváni lístečkem magistrátu, speciálně doručeným společně s hlasovacími lístky, že pokud se budou chtít angažovat v anketě, tak se musí přesunout ze své regulérní volební místnosti do kokonínské školy, kde mají právo se vyjádřit,“ říká tajemník magistrátu Marek Řeháček.

Místnost pro anketu je samostatná, otevřená bude stejně jako volební místnosti pro evropské volby od pátečních 14 hodin a v sobotu se ve 14 hodin uzavře.

Otázky v anketě jsou dvě. Magistrát se lidí ptá, zda souhlasí s tím, aby se Jablonec dělil na samostatné obvody, a jestli chtějí, aby vznikl obvod Kononín s vlastní radnicí, starostou a zastupitelstvem.


Zvětšit mapu
autor: sas
Spustit audio