V Jablonci znovuotevřeli most, který odlehčí dopravě

29. srpen 2012

Objížďky pro auta, náročné přestupování na městskou i dálkovou dopravu, uzavírky pro autobusy. S tím vším je po roce konec, v Jablonci nad Nisou se dnes (29.8.) slavnostně otevřel most v Kamenné ulici, který je důležitým dopravním uzlem ve městě.

Na mostě v Kamenné ulici v Jablonci bylo po roce opět rušno. Dvanáct měsíců tudy nejezdila ani auta ani autobusy, město se kvůli havarijnímu stavu mostu pustilo do jeho oprav, jak budou například objížďky pro občany náročné, to si zprvu neuvědomovalo ani vedení města. Přiznal to na slavnostním znovuotevření mostu primátor Petr Beitl za ODS: „Když jsme se do této akce pouštěli, tak jsem si ani já neuvědomoval, jak je ten most důležitý, co všechno znamená a co po něm všechno vede...“

„Tato mostní konstrukce už byla v dožilém havarijním stavu a to byl důvod její rekonstrukce... Most se otevřel, nechala se pouze základní kamenná klenba, došlo i k přeložení inženýrských sítí....“ popisuje Pavel Kozák, vedoucí oddělení správy komunikací.

Ruku v ruce s opravami mostu šla také velká přestavba jabloneckého autobusového nádraží. To dřívější bylo podle místních lidí doslova ostudou města. S tím je konec. Nové nádraží a opravený most nabídnou cestujícím lepší služby.

autor: sas
Spustit audio