V Jablonci se ve středu veřejně projednává nová koncepce územního plánu

17. srpen 2011

Lidé v Jablonci nad Nisou se ve středu 17. srpna mohou vyjádřit k návrhu nového územního plánu. V 17 hodin v jabloneckém Eurocentru začíná veřejné představení konceptu nového územního plánu. Výhrady k němu má hodně lidí.

Přes tři a půl tisíce lidí už podepsalo petici proti konceptu nového územního plánu v Jablonci nad Nisou. Právě ve středu 17. srpna radnice dokument představí občanům. Ti pak budou mít dva týdny na podání připomínek.

Na veřejné projednání konceptu nového územního plánu v Jablonci nad Nisou se chystají stovky lidí. Nejvíc výhrad se zatím ozývá k plánované trase městského obchvatu, který má vést částí parku Srnčí důl. Podle jedné z tamních obyvatelek Věry Schönfeldové je to nenahraditelná rekreační zóna.

„Ten sportovní areál je námi navštěvovaný – nejen námi z Žižkova vrchu, ale všemi. A vyhovuje nám v takové podobě, v jaké je. Když to řeknu naturálně – není to pro ty snobáky... Je to pro nás, co máme děti, psy, rádi jdeme na houby... To místo je opravdu krásný, přírodní – není to takový tem „pražský styl.“ vysvětluje Věra Schönfeldová.

Navíc má na tomto území vzniknout i skládka. Podle autora konceptu nového územního plánu Vladislava Hrona ale jiná vhodná lokalita v Jablonci není. Současné překladiště odpadů je v katastrálním území okolních obcí, které s tím už nesouhlasí.

autor: leš
Spustit audio