V Jablonci se slavilo zlato oštěpařky Barbory Špotákové

12. srpen 2012

Česko má od čtvrtečního večera dvojnásobnou olympijskou vítězku v hodu oštěpem. Barbora Špotáková měla londýnské finále bezpečně ve svých rukou od prvního pokusu. Obhajobu olympijského zlata bedlivě sledovala nejen rodina přímo v Lodýně, ale také fandící přátelé v rodném Jablonci a s nimi naše sportovní zpravodajka Šárka Sudová.

V malé hospůdce uprostřed města se během olympijského finále oštěpařek strhlo peklo. Bářino vítězné tažení sledovali na velkoplošné obrazovce nejen fandící obyvatelé Jablonce, ale také ti, kteří milovnici kapely Tři sestry a majitelku řidičáku na hasičský vůz osobně znají už léta.

Hrdý táta, František Špoták, držel tou dobou palce přímo na londýnském stadionu. A celý závod si patřičně užíval: "Tak vůbec Londýn mě nadchnul, tam to bylo úplně fantastický. Prožíval jsem to s Barčinýma kamarádami, kteří taky fandili, bylo to super."

Barbora Špotáková dokázala ustát obrovský tlak a obhájit zlato z Pekingu. A otec František má teď o důvod víc ke chlubení: "Já jsem teďka otcem dvojnásobný olympijský vítězky, předtím jenom jednonásobný, takže teď je to ještě lepší."

Další oslava olympijského zlata Barbory Špotákové proběhne v Jablonci nad Nisou po jejím návratu.

autor: Šárka Sudová
Spustit audio