V Jablonci se o víkendu soutěžilo v tanečních formacích

7. květen 2012

O víkendu se v Jablonci nad Nisou konalo poslední ze série Mistrovství Čech a Mistrovství Moravy v rámci nejmasovější taneční soutěže formací Dance Life Tour 2012. Své síly poměřili tanečníci v hlavní věkové kategorii, tedy dospělí a adults.

V jablonecké městské hale probíhal doslova taneční maratón. Na parketu se během pouhých dvou dnů muselo vystřídat na dva tisíce tanečníků ve více než 140 formacích. Soutěžilo se ve stylech art, special, disco dance a ve street disciplínách.

S průběhem akce je spokojen také hlavní organizátor jabloneckého klání Josef Drbohlav: "Bylo tady spousta tanečníků, bylo tady spousta zážitků, takže já myslím, že dobrý." Účast byla sice vysoká, předešlé podniky v jiných místech republiky byly však ještě masovější.

Nejobsazenější kategorií byla druhá liga Street Dance, ve které nastoupilo téměř 30 formací. Z vítězství se nakonec radoval kolektiv BDS Academy Plzeň. "No tak potěší to, ale my jsme si to užili, přišli jsme si zatancovat, jsme prostě rádi, jak to dopadlo." Protančený víkend měl snad jen jediné negativum, a to nízkou návštěvnost diváků.

Na sérii Mistrovství Čech a Mistrovství Moravy naváže už příští víkend v Brně nejvyšší soutěž, a to Mistrovství České republiky v jednotlivých tanečních stylech.

autor: Šárka Sudová
Spustit audio