V Jablonci rostou návštěvy, klub láká na skákací hrad i Xbox

26. duben 2015

Fotbalisté Jablonce si prakticky zajistili minimálně třetí příčku v prvoligové tabulce, v duelu 25. kola porazili Slavii 2:1 a ve zbytku sezony se mohou dívat spíše jen dopředu, momentálně na druhou Spartu. Dobré výkony hráčů a také stále vlídnější prostředí na stadionu oceňují i fanoušci, kterých teď chodí na tribuny o poznání víc než v minulých letech.

„Jsou výsledky. Management dělá všechno možné i nemožné, aby lidé přišli. Jsme rádi, že jsme je přilákali do ochozů,“ všímá si trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý, že fanoušků na stadionu přibývá.

Už hodinu před zápasem bylo u jabloneckého stadionu živo. Zdejší fanzóna je vlastně jen pódium, skákací hrad pro malé děti a dva bílé stany, ale i za to jsou příznivci severočeského klubu, v tomto případě hlavně školáci, vděční. Tím spíš, když si mohou na Xboxu zahrát proti nejlepším týmům světa.

Jablonecký tým sice na herní konzoli vybrat nelze, ale i skutečný fotbal je na severu Čech zábavný, i když to tak v minulých letech při pohledu do hlediště nevypadalo. Někdejší kouč František Komňacký kdysi prohlásil, že je těžké v regionu běžkařů zaplnit stadion, i když hraje tým o první příčky.

Vyšší návštěvnost dokazují i čísla. V minulé sezoně chodily na Střelnici v průměru necelé tři tisícovky diváků na zápas a a to i na Spartu nebo na Plzeň, hůře na tom byly v lize jen Dukla a Znojmo bez vlastního stadionu. Teď na jaře už bylo jednou vyprodáno, a také na Slavii 4230 diváků.

Zatímco v minulé sezoně zdolali fanoušci v Jablonci čtyřtisícovou hranici jen jednou při zápase s Brnem - teď na jaře už potřetí.

autoři: jpa , vman
Spustit audio