V Jablonci nad Nisou se připravují na zimu, uklízet se bude více chodníků

5. listopad 2013

V Jablonci nad Nisou se připravují na zimu. Sněžit sice ještě nezačalo, ale silničáři a pracovníci technických služeb už jsou v pohotovosti.

Na zimní údržbu vyčlenilo město stejně jako v minulých letech dvacet milionů korun, potvrdila Markéta Hozová z jablonecké radnice:

„Zákon nám ukládá mít od 1. listopadu v platnosti plán zimní údržby, ten samozřejmě máme. V letošním plánu je zařazeno zase o něco více ploch než vloni. Je to zejména tím, že se konečně podařilo dobudovat chodníky na bulváru 1. května. Stejně tak některá nová parkoviště.“

V Jablonci nad Nisou kvůli zimě také mění dopravní značky a přesouvají kontejnery. Z některých ulic se tak stanou jednosměrky. A kontejnery se budou přesunovat na široká místa a prostranství na konci ulic.

„Jsme připraveni už v tom smyslu, že je zakryté připravené zimní dopravní značení. To znamená, že některé ulice budou ve městě v zimě jednosměrné. Je to zejména kvůli dopravní obslužnosti, aby mohla projet technika, která uklízí sníh, odpady atd.“

„Jako každoročně také plánujeme přesun kontejnerů na tříděný odpad. Jsou to kontejnerová stání především na sídlištích, kde je problém se zajížděním techniky, když je více sněhu,“ připomněla Hozová.

autor: sas
Spustit audio