V hale Dukly Liberec se utkají nejlepší dívčí a chlapecké volejbalové týmy

1. červen 2017

Republikové finále Školní ligy ve volejbalu se koná dnes odpoledne a zítra dopoledne v hale Dukly.

Dnes v Liberci začne republikové finále Školní ligy ve volejbalu, při kterém se utkají nejlepší dívčí a chlapecké týmy z celého Česka. Jeden z týmů tak trochu vybočuje z řady - minimálně svojí odvahou. Je to tým pořadatelské školy - libereckého Gymnázia Jeronýmova - složený z velké části z chlapců, kteří volejbal nehrají.

Jak se shodují pořadatelé, ve školní lize nejsou zas tak důležité výsledky. Jde o to, aby se děti nadchly pro sport a pochopily, že pohyb je zábava „Důležitá je motivace dětí, podchycení jejich zájmu, a pokud se to podaří, je víc než z poloviny vyhráno. A to je jeden z úkolů asociace sportovních klubů,“ vysvětluje trenér a učitel tělocviku Leoš Bím, který je ředitelem letošního celorepublikového finále Školní ligy ve volejbalu.

Podle kapitána profesionálních volejbalistů Dukly Liberec a několikanásobného držitele mistrovského titulu Lubomíra Staňka je dobře, že se takové akce pořádají. Není zastáncem toho, aby žáci trávili příliš času u počítačů. „Záleží hodně na škole, znám takové, kde žáci nemůžou mít telefony. Doma je na rodičích, jestli nechají děti u počítače celý den,“ říká Lubomír Staněk. Vede volejbalové kempy pro děti. „Kolektivní hra je nejdůležitější,“ dodává.

Tým pořadatelského Gymnázia Jeronýmova je složený i z chlapců, kteří volejbal nehrají
autor: sas
Spustit audio