V České Lípě začal soud s mladíkem, který podle obžaloby zneužil přes sto mladých dívek

5. červen 2012

U Okresního soudu v České Lípě dnes (5.6.) začalo hlavní líčení ve věci mladého Ukrajince, který je obžalovaný ze zneužívání mladých dívek, z výroby dětské pornografie a mimo to jsou ve spisu obžaloby na seznamu ještě další trestné činy.

Muž oslovil prostřednictvím internetu přes čtyři sta dívek. Ty, které s ním začaly komunikovat, žádal o fotografie jejich intimních partií a také jim dělal další neslušné návrhy. Dívkám bylo přitom jen mezi osmi a čtrnácti lety. Se sedmi z nich se také osobně sešel a ty také potom zneužil. Přes internet takto zneužil přes sto dvacet dívek.

Skandál vyvolalo to, že byl po zadržení propuštěn z vazby a vyšetřován na svobodě, a to i přes to že ho mnozí považují za sexuálního devianta.

Případ mladého muže přesahuje rámec Českolipska - mladík údajně zneužíval dívky i z jiných koutů Česka. Přesto se řeší v České Lípě, protože právě otec jedné z obtěžovaných dívek z Českolipska udal muže na policii - poté, co si jejich komunikaci přečetl na ICQ.

Pětadvacetiletý Ukrajinec, který žije dlouhodobě na Mladoboleslavsku, se před zahájením soudního líčení hájil tím, že nechtěl nikomu ublížit a že dívky s ním, ať už na internetu nebo osobně, komunikovaly dobrovolně.

Soudní líčení potrvá podle soudkyně dlouho, bližší definici slova dlouho ale neuvedla. Líčení je neveřejné, vzhledem k možnému mravnímu ohrožení. Pokud soud uzná obžalovaného vinným, může jít na několik let do vězení.

autor: sas
Spustit audio