V České Lípě soutěžily děti o to, kdo je lepší moderátor

24. březen 2012

Šedesátka dětí z celé republiky se v pátek v České Lípě utkala v soutěži Mladý moderátor 2012. Na jevišti se představili žáci základních a středních škol, kteří mají sen stát se moderátorem, novinářem nebo hercem.

Děti například komentovaly video bez zvuku. Komentář k videozáznamu musely vymyslet spontánně, bez přípravy. V další disciplíně soutěžící představili svůj monolog o ekologii, která byla tématem letošního ročníku.

V odborné porotě zasedl mimo jiné herec a moderátor Aleš Háma. Výkony soutěžících se prý snažil hodnotit spravedlivě. „Jsou tu skutečné talenty, děti které se vyjadřují přirozeně. A pak jsou tu děti nacvičené, nabiflované, které přijdou a vyseknou to, ale osobní vklad tam není žádný.“

V konkurenci šedesáti mladých talentů zvítězil po celodenním boji šestnáctiletý Vojta Kunát z Jilemnice. „Takhle soutěž je úžasná, jsem tu už po druhé,“ řekl vítěz soutěže, který bude za odměnu moderovat společenský večírek Nadace Livie a Václava Klausových. „Nervózní asi budu, ale nervozita v určitém stupni je u mě žádoucí,“ těší se.

autor: sas
Spustit audio