V České Lípě podarovali první letošní miminko v Libereckém kraji

3. leden 2012

Slavnostní blahopřání od celé delegace gratulantů dostal v českolipské nemocnici první občánek Libereckého kraje v roce 2012. Michal se narodil na Nový rok dopoledne.

Hodně zdraví a štěstí v životě popřál dnes (3.1.) Michalovi také liberecký hejtman Stanislav Eichler. První občánek Libereckého kraje, drobounký Michal, přišel na svět na Nový rok v půl desáté dopoledne. Jeho rodiče ale porod během novoročních oslav neplánovali, jak říká maminka Klára Nikodymová.

„Ani jsme s tím nepočítali... Měl mít termín 18. ledna...“ popisuje šťastná maminka a dodává, že nejde o její první dítě: Mám syna, ten je narozený 4. ledna..." Malý Kája, kterému jsou tři roky, se tedy mohl teoreticky také stát prvním občánkem, tak se ale nestalo a prvenství zajistil rodině Nykodymů až Michal. A to přesto, že vlastně nebyl prvním miminkem, které se v kraji po silvestrovské půlnoci narodilo.

V Jilemnici přišla ještě před Michalem na svět holčička Zoe, její rodiče jsou ale z Královéhradeckého kraje, jak říká liberecký hejtman Stanislav Eichler: „ V letošním roce jsme měli trochu dilema... my jsme dali přednost občánkovi, který bude žít v Libereckém kraji a jehož maminka je z Libereckého kraje...“

Delegace z kraje a milé pozornosti maminku prý moc potěšily. Dokonce nechala hejtmana si prvního občánka pochovat.

Malému Michalovi i jeho rodičům přejeme také za Český rozhlas Sever všechno nejlepší!

autor: sas
Spustit audio