V Autokempu Kristýna u Hrádku nad Nisou finišují s přípravami na sezonu

Přípravy na letní sezonu vrcholí v Autokempu Kristýna u Hrádku nad Nisou na Liberecku. Už v zimě začala modernizace dalších deseti chat zhruba za 1,5 milionu, finišují i práce v tamním penzionu.

„Velká část chatek už je na léto obsazená,“ řekl Radek Petr, předseda představenstva společnosti Kristýna, která se o městský areál stará.

Jezero má rozlohu zhruba 14 hektarů a maximální hloubku 28 metrů, i díky tomu tam neměli v posledních letech v létě problémy s kvalitou vody ke koupání. Zdejší kemp nabízí ubytování v penzionu, zhruba 70 chatkách a prostor pro 500 stanů a karavanů.

Do modernizace chat a zkvalitnění služeb investují každoročně několik milionů korun. „Chaty jedna až deset předěláváme do současného standardu, už se nebude muset chodit přes verandu na záchod. Ubrali jsme polovinu verandy a udělali jsme tam nový záchod, sprchu a kuchyň, teď finišujeme,“ popsal rozsah prací Petr.

Přes zimu dostavěli i wellness se saunou a vířivkou a teď čekají, kdy do něj budou moci pustit zákazníky. Dokončuje se podlahové vytápění v restauraci penzionu, aby ho bylo možné využívat celoročně a ne jen přes léto.

V souvislosti s investicemi do areálu se mírně zvedly i ceny. „U chatky je to z nějakých 1 450 korun za noc na 1 500 korun, vstupné jsme zaokrouhlili ze 40 korun na 50, nic dramatického. Zájem o pobyty je obrovský, lidi nevědí, jestli budou moc do ciziny, takže jsme od nějakého ledna, února téměř vyprodaní, pokud jde o chatky a pokoje v penzionu,“ doplnil Petr.

Zvýšený zájem o místo zaznamenali v kempu také od majitelů obytných vozů a karavanů. Nově pro ně zřídili i stanoviště, kde si mohou vylít špinavou vodu a doplnit čistou, nebo vyhodit odpad.

Liberecký kraj je oblíbenou turistickou oblastí. Zatímco v zimě míří návštěvníci hlavně do Jizerských hor a Krkonoš, v létě jsou oblíbené i rekreační oblasti kolem vodních ploch. Podle webu www.dokempu.cz je v kraji 82 kempů. Dohromady nabízejí více než 2 000 lůžek v chatkách a dalších 500 míst v penzionech, a také bezmála 2 700 míst pro stany a karavany.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související