V Autocampu Sedmihorky v Českém ráji chtějí zatočit se sinicemi

2. červen 2019

Novou technologii, která je založená na provzdušňování vody, využití bakterií a působení ultrazvuku, letos využijí v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji.

Nejnavštěvovanější kemp v Libereckém kraji má ve svém areálu rybník Bažantník, který se už v minulých letech potýkal se zvýšeným množstvím sinic. Loni kvůli jejich vysoké koncentraci zakázali hygienici v srpnu koupání. Řadu návštěvníků to odradilo, proto se letos provozovatelé rozhodli neponechat nic náhodě a využít moderní, byť ne úplně prověřenou technologii jejich eliminace, řekl vedoucí kempu Pavel Staffen.

V Sedmihorkách se rozhodli pro technologii, která je založená na provzdušňování vody, využití bakterií a působení ultrazvuku. „Na několika místech už tuhle technologii měli, tak jsme si říkali, že to zkusíme. Nemá cenu sedět a jen nečinně koukat, jak nám to tady ty sinice užírají. Něco jsme udělat museli a na tohle jsme měli relativně dobré reference,“ uvedl Staffen. Bažantník je podle něj naštěstí malá vodní plocha. „Neděláme tady ropné plošiny a vrty jako dělali třeba na brněnské přehradě, ale i tak je to drahá záležitost,“ dodal. Náklady podle něj půjdou do statisíců.

Kemp v Sedmihorkách leží v srdci Českého ráje a oblíbený je zejména u rodin s dětmi, vyhledávají ho také lidé, kteří rádi tráví dovolenou aktivně. V anketě Kemp roku bývají Sedmihorky pravidelně na předních místech.

Liberecký kraj je oblíbenou turistickou oblastí. Podle webu  http://www.dokempu.cz www.dokempu.cz  je v kraji 82 kempů, nejvíc v oblasti Máchova Jezera na Českolipsku. Dohromady nabízejí kempy v kraji více než 1 700 lůžek v chatkách a kolem 2 800 míst pro stany a karavany. Loni se v nich podle informací z Českého statistického úřadu ubytovalo přes 121 000 hostů.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související