Útočník Vojtěch Hadaščok věří, že napotřetí už se ve Slovanu naplno prosadí

1. červenec 2014

V podstatě potřetí začíná fotbalový útočník Vojtěch Hadaščok u A-týmu Slovanu Liberec. Klubu patří už od roku 2011, za tu dobu byl ale dvakrát poslán na hostování. Naposledy do Viktorie Žižkov, odkud se v létě znovu vrátil na sever Čech. Slovan aktuálně rozhodně nemá mezi útočníky zrovna největší konkurenci, a tak mladý fotbalista věří, že už se tentokrát v týmu naplno prosadí.

„Už jsem tady vlastně potřetí, teď ale cítím velikou šanci. Jsou tady mladí kluci, každý se chce porvat o místo, ale já do toho dám všechno, abych měl tu pozici v týmu co nejlepší,“ říká odhodlaně Vojtěch Hadaščok, kterého můžeme už podruhé nazvat navrátilcem v liberecké sestavě.

Tentokrát ale bude díky novému trenérskému vedení ve Slovanu začínat s čistým štítem. „Každý začíná od nuly a tohle mi vyhovuje. Právě proto jsem byl nadšený, že jsem přišel a přesně to takhle vyšlo s novým trenérem. Snažím se udělat co největší dojem, makat, a snad si toho trenér všimne,“ věří dvaadvacetiletý útočník, že svými výkony získá důvěru nového libereckého kouče Samuela Slováka.

Ten nemá k dispozici na první pohled nejnebezpečnější útočníky v lize. Z koncových hráčů Severočechů se teď, před začátkem sezony, asi soupeřům kolena netřesou. Alespoň má tedy Vojtěch Hadaščok se svými spoluhráči o motivaci postaráno.

„Určitě je to motivace pro celý náš tým. Nemyslím si, že by z náš nešel respekt, to ne. Já si myslím, že jsme vepředu silní, s tímhle můžeme jít klidně do boje,“ nebojí se opavský rodák, že by Slovan v sezoně nedokázal střílet góly.

Naopak, ofenziva Liberce by prý měla být i díky jeho výkonům produktivní. „Asi jo, myslím, že teď je ta správná doba, i pro mě,“ dodává na začátku své třetí liberecké epizody Vojtěch Hadaščok.

autor: David Nyč
Spustit audio