Útočí, útočí, útočí, zná Ondřej Švejdík taktiku Groningenu. Roky tam hrál

22. říjen 2015

Jedním z českých zástupců v dnešním programu EL je Liberec, který chce navázat na senzační vítězství na hřišti Marseille v domácím utkání s nizozemským Groningenem. V základní sestavě Slovanu by se tentokrát měl objevit obránce Ondřej Švejdík, který odehrál v dresu svého dnešního soupeře několik sezon.

„Jo, tenkrát vstřelil vyrovnávací branku proti Alkmaaru, to si vybavuji. Pamatuji si na něho jako na poměrně šikovného obránce. K nám přišel z Mladé Boleslavi. Každopádně vyhrajeme tady 6:0," vzpomínají nizozemští fanoušci Groningenu na působení Ondřeje Švejdíka.

Dnešní stoper Liberce se jim za pět let působení na severu Nizozemska svými výkony vryl do paměti. I tak ale věří, že jejich tým domácí obranu večer rozemele.

„Je to speciální zápas a jsem nadšený, že jsme je dostali do skupiny a můžu se s nimi setkat. Hrají typický holandský fotbal: Útočí, útočí, útočí a moc neřeší obranu. Naše síla je v útočení a ve hře po stranách, to bude recept, jak dát Groningenu góly,“ věří sám Ondřej Švejdík.

Stejně jako jeho spoluhráči varuje před ofenzivní silou soupeře. Groningen sice rád útočí, ale v prvních dvou zápasech základní skupiny útočil absolutně bez efektu, a dvakrát gólově naprázdno vyšel také z posledních tří duelů domácí soutěže.

Čtěte také

Ani to ale podle libereckého záložníka Davida Pavelky nedělá ze Slovanu favorita: „Holandský fotbal je pořád vyspělejší než ten český. Doufám, že se potvrdí, že se bude hrát ofenzivní fotbal. Chceme hrát ofenzivně a dát víc gólů než soupeř. Myslím, že s touhle taktikou přijede i Groningen.“

Utkání mez Libercem a Groningenem začne na stadionu U Nisy ve 21.05, zápas odvysíláme střídavě s duelem Rapid Vídeň - Plzeň na streamu Český rozhlas Sport, na Radiožurnálu uslyšíte přímou reportáž druhých poločasů.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio