Úterní Noční linka: Umíte šetřit s jídlem?
Patříte mezi lidi, kteří prošlé jídlo okamžitě hodí do koše, nebo se ho snažíte nějakým způsobem ještě zpracovat? Myslíte si, že bychom měli žít střídměji? Co vás k tomu vede? Domníváte se, že je dnešní společnost příliš konzumní? Jak uměly šetřit s jídlem naše babičky, vzpomenete si ještě? Máte doma zásoby nebo se snažíte ve spíži nic nesyslit?
Potravina, také jídlo je výrobek nebo látka určená pro výživu lidí a konzumovaná ústy v nezměněném, syrovém, anebo upraveném stavu. Jde o všechny základní poživatiny, látky obsahující živiny, produkty rostlinné nebo živočišné výroby zemědělství určené pro lidskou výživu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka