Úterní Noční linka: Jak se vaří v přírodě

30. červenec 2019

Dokázali byste uvařit sobě a své rodině dobré jídlo v přírodě? Jaká tábornická jídla, třeba i kuriozní jste kdy uvařili, co jste kdy s čím smíchali a dali do kotlíku nad oheň a jak takové tábornické vaření dopadlo?    

Léto přeje výletům, táboření a také vaření v přírodě. A jistě mi dáte za pravdu, že vůni a chuti jídla připravovaného nad praskajícím táborákem se nic nevyrovná. I když jste prožili parádní den v přírodě, společná večeře je obvykle zlatý hřeb celé akce, zvláště, když se takový "promovaný tábornický kuchař" musí obejít bez řady vymožeností, jinak v kuchyně běžně dostupných, na prvním místě bez tekoucí vody z kohoutku. Mimochodem, víte, jaký je recept na pravou tabornickou polévku? Jak mi napsali táborníci z Třemešné, je to klasická kotlíková gulášová polévka, ale aby byla tábornická, musí se v ní vyvařit sekerka.

autor: zos
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.