Učitelem roku z České Lípy se stal Tomáš Policer

3. květen 2011

Anketu o nejlepší učitele roku vyhlásila nedávno českolipská radnice. Jsou to ti, kteří se věnují dětem nejen v rámci svých předepsaných povinností, ale dělají s nimi něco navíc a jsou často nejen kantory, ale i jejich přáteli.

„Pro mě je povolání učitele to co mě baví a co mě naplňuje. Je důležité mít při práci s dětmi na mysli dvě zásady – lásku k dětem, vychovávat je k přátelství a také k rozumu. Pokud to funguje, pak to člověka baví a je toho pln.“ vysvětluje svůj životní postoj oceněný pedagog.

„Není nejdůležitější být oblíbený, ale je důležité zvolit si nějaký cíl. A ten cíl pro mě a v naší škole je s dětmi pracovat – naučit je jak pracovat a jak dosáhnout svého cíle. Někdy se to podaří a někdy ne.“ dodává k tomu Tomáš Policer.

Na předávání cen zmínila starostka České Lípy Hana Moudrá fakt, že učitelem roku se může stát jen ten, kdo dělá ke své povinné práci něco navíc a vkládá do této činnosti srdce. Podle jeho žákyň byl Tomáš Policer tedy oceněn zcela právem.

Před časem byl Tomáš Policer také hostem v našem vysílání. Rozhovor s ním a jeho žákyněmi si můžete poslechnout či přečíst ZDE.

autor: sas
Spustit audio