Trpišovského odchod Pavelky mrzí. Bude se nahrazovat hůř než Šural, říká

17. leden 2016

Fotbalisté Liberce v sobotu porazili v přípravném utkání ve Frýdlantu polský Lubin 4:0, na hřišti už však chyběl dosavadní kapitán Slovanu David Pavelka, který po absolvování zdravotní prohlídky přestoupí do turecké Kasimpasy. Nečekaný odchod tahouna týmu nemile zaskočil nejen fanoušky, ale také trenéra Jindřicha Trpišovského.

„Je to velká rána, ještě jsem se z toho úplně nevzpamatoval. Potřebuju, aby už odletěl, aby už byl pryč, protože když ho vidím, tak mi to připomene. Ale takový je fotbal,“ říká Jindřich Trpišovský. V nadsázce řečeno, už nechce mít Davida Pavelku na očích. Při po pohledu na něj si sice možná vybaví úspěšnou podzimní část a takřka dokonalou práci všestranného středopolaře, ale také si uvědomí, že o Pavelku zřejmě nadobro přišel.

Tahle ztráta ho štve víc, než odchod jinak nejskloňovanějšího jména přestupového období, Josefa Šurala. „Furt si myslím, že se nám bude nahrazovat líp (Šural), než David. Tím nechci říct, že jeden by byl horší než druhý, ale přeci jen do ofenzivy máme z čeho vybírat, křídelníků máme dost, ale hráčů na Pavelkův post ne. My jsme dokonce chtěli přivést hráče, který, v případě, že David vypadne, ho bude schopný nahradit. Jenže místo toho, abychom ten post zdvojili, tak jsme o toho hráče přišli,“ vysvětluje Trpišovský.

Na místě defenzivního záložníka můžou nastoupit Folprecht, Obročník, Sackey, Soungole nebo třeba Machuča, jenže při vší úctě k zmíněné pětici, reprezentační záložník Pavelka je v tuhle chvíli nenahraditelný.

A pokud se vrátíme k porovnávání dvou zásadních libereckých odchodů, najdeme ještě jeden podstatný rozdíl. „Je pravda, že s Šuralovým odchodem jsme počítali dlouhodobě, tohle je pro nás nepříjemné překvapení, navíc na postu, kde nemáme velkou konkurenci. Ale i tak doufám, že se s tím vyrovnáme, a že třeba ještě dokážeme nějakého hráče přivést,“ dodává Jindřich Trpišovský.

autor: David Nyč
Spustit audio