Trojčata bílých tygrů v liberecké zoo slaví první narozeniny

29. červen 2013

Gaia, Liam a Sambur, trojčata bílých tygrů, se stala ozdobou liberecké zoologické zahrady. Na podzim poputují do jiných zoo, aby uvolnili místo pro další liberecký odchov, dnes ale oslaví první narozeniny.

„V sobotu 29. června mohou všichni návštěvníci dorazit do liberecké zoo. V rámci oslav prvních narozenin našich bílých tygrů je pro ně připravena řada zajímavých stanovišť, úkolů a soutěží. Samozřejmě bílí tygři tam sehrají nějakou úlohu. Jak hokejoví, tak ti naši živí,“ prozradil mluvčí zahrady Ivan Langr.

Za život už trojčata spořádala stovky litrů mléka a kolem 900 kilogramů hovězího a králičího masa. Nejen proto velikostí dohánějí svou matku. Samci Liam se Samburem už ji zanedlouho přerostou. Odhadnout, kolik mláďata nyní váží, je podle mluvčího zahrady Ivana Langra těžké:

„Naposledy jsme je vážili někdy loni v osmi týdnech. Jestliže Surya Bára má něco kolem 90 kilogramů, tak každé z trojčat může mít něco málo pod 90 kilogramů.“

Rozeznat mláďata od matky je už proto pro návštěvníky zahrady poměrně obtížné: „Byla jsem se na ně podívat na podzim, a to byla ještě malá a roztomilá. Teď už je od mamky nerozeznám,“ přiznává jedna z návštěvnic liberecké zoo.

autoři: sas , ber
Spustit audio