Svaz lyžařů České republiky rozhoduje o osudu tří lyžařských areálů v Krkonoších

10. leden 2012

O dalším osudu lyžařských areálů ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a Harrachově 10.ledna jednal Svaz lyžařů České republiky. Vedení Svazu lyžařů požádalo členy o udělení mandátu začít jednat o prodeji svého podílu. Důvodem je nedostatek financí.

Po krachu loterijní společnosti Sazka Svaz lyžařů i Český svaz tělesné výchovy řeší, kde brát peníze na svůj provoz i na sport. Provozovatelé harrachoského zimního střediska se případné změny vlastníka areálu nebojí.

Důležité je, aby budoucí majitel podporoval český sport a mladé lyžaře, řekl čelen dozorčí rady Sportovního areálu Harrachov a.s. Vlastislav Fejkl.

„Naším hlavním úkolem je moc o těchto věcech nepřemýšlet a dělat všechno pro to, aby ty společnosti měly co nejlepší hospodářský výsledek, abychom pracovali s dobrou technikou a abychom na kvalitně upravené sjezdovky nalákaly co nejvíce lidí.“ říká Vlastislav Fejkl.

O krkonošská zimní střediska projevili zájem dvě velké společnosti - Skupina PPF Petra Kellnera a společnost J&T. O areál v Peci pod Sněžkou stojí i nově vzniklé Sdružení za rozvoj lyžování. Podle Vlastislava Fejkla zatím zájem o harrachovský skiareál z řad místních podnikatelů není.

autor: Eva Malá
Spustit audio