Studenti na liberecké univerzitě protestují proti reformám

28. únor 2012

K celostátní stávce vysokoškolských studentů se dnes (28.2.) připojí také mladí lidé, kteří studují na Technické univerzitě v Liberci. Protestní akce se ponese v poklidném a zábavném duchu.

Úterním protestem se studenti připojí k celostátní akci s názvem Noc univerzit, kterou studenti pořádají proto že se jim nelíbí připravované zákony o vysokých školách, které mluví mimo jiné o zavedení školného, a to i přesto že v průběhu příprav akce ministr Dobeš řekl, že školné zřejmě nebude platit všude a pro všechny.

Liberečtí studenti ale prý neprotestují zdaleka jen proti školnému – zákony jsou podle nich špatně připravené, nedodělané, omezují správu vysokých škol a také podle nich umožňují politický nátlak na akademickou půdu.

Studenti plánují protest spíš jako den otevřených dveří pro veřejnost... Největší atrakcí by měla podle všeho být takzvaná Dobešova stezka odvahy. Akce začíná v šestnáct hodin na Technické univerzitě, v areálu v Husově ulici a potrvá až do večerních hodin.

Naše redaktorka Šárka Škapiková se na stávku s názvem Noc univerzit odpoledne chystá a přímo z studentské akce se nám přihlásí v odpoledním vysílání.

autor: sas
Spustit audio