Sportovnímu areálu na Javorníku hrozí insolvence

4. říjen 2018

Středisko se sjezdovkou, bobovou dráhou a restaurací na Javorníku u Liberce má ekonomické problémy. Čelí exekucím a soud s firmou, které patří, zahájil insolvenční řízení. Majitel střediska ale tvrdí, že zimní sezona ohrožena není.

Jak zjistil Český rozhlas, soud zahájil insolvenční řízení se společností Všesportovní areál Obří sud Javorník, která středisko se sjezdovkou, bobovou dráhou a restaurací vlastní. Návrh podala banka Equa bank, u které si firma vzala úvěr. Firma taky čelí exekucím a má obstavené nemovitosti.

Podle katastru nemovitostí společnost dluží peníze finančnímu úřadu a České správě sociálního zabezpečení. Středisko se sjezdovkou, bobovou dráhou a restaurací spoluvlastní bývalý fotbalový reprezentant Václav Němeček a také obec Jeřmanice. „Podnikáme takové kroky, aby se to zase dalo do pořádku. To je všechno,“ komentuje situaci Václav Němeček.

Areál je v provozu od roku 2010 a na jeho vznik přispěla Evropská unie. Provoz střediska podle Němečka navzdory ekonomickým problémům ohrožený není.