Sobotní Noční linka: Jak se nezbláznit z epidemie?

20. listopad 2021

Máte recept na to, jak psychicky, potažmo fyzicky, co nejlépe ustát koronavirovou epidemii? Co pro sebe děláte, abyste současnou situaci dramatického nárůstu nemocných covidem zvládli psychicky i fyzicky? Dokážete i v současné situaci nacházet drobné radosti každého dne? Jednoduchá potěšení, která mnohdy dokážou víc, než si vůbec umíme představit?

Život v době koronavirové pandemie je často boj. S úzkostmi, strachem, smutkem, naštvaností, či apatií. Nemůžeme žít tak, jak jsme byli zvyklí, bojíme se nákazy covidem, který může být velmi zákeřný pro náš organismus. A navíc už to všechno trvá příliš dlouho.

Možná patříte ke šťastlivcům, kteří si z pandemie hlavu nedělají. Ale možná patříte k těm, kteří prožívají naštvanost, bezmoc, úzkost… Možná vám v úlevě pomáhá každodenní sklenka vína, panák něčeho tvrdého, nebo tabulka čokolády… Možná jste si naopak zvykli uvolnit napětí pravidelným pohybem v přírodě a přísnou psychohygienou. Psychika v době covidu zkrátka dostává pořádně zabrat a je mnohdy těžké vše ustát.

Dokážete i v současné situaci nacházet drobné radosti každého dne? Jednoduchá potěšení, která mnohdy dokážou víc, než si vůbec umíme představit? Pojďme do toho a hledejme je společně v dnešní Noční lince.

Spustit audio