Snowboardcrossařka Samková je i tři měsíce po olympiádě pořádným trhákem pro veřejnost

28. květen 2014

Ještě před půl rokem rozhodně nebyla snowboardcrossařka Eva Samková v českém sportovním prostředí žádnou celebritou. Suverénní vítězství a olympijská medaile z Her v Soči ale udělaly ze závodnice Dukly Liberec jednu z mediálně nejznámějších sportovních tváří v zemi. A i tři měsíce po olympiádě zájem o sympatickou a atraktivní snowboardistku přetrvává.

„Absolvuji všechny možné tiskovky nebo nějaké sponzorské akce. Všechno je to spojené s olympiádou a je toho poměrně dost,“ popisuje Eva Samková svůj náročný poolympijský program.

Díky obrovskému úspěchu se jí teď ve schránce hromadí pozvánky i na řadu mimosportovních událostí. Až má toho někdy rodačka z Vrchlabí nad hlavu. „Občas jsou to akce, které třeba úplně nemusím, nebo chci mít prostě zrovna víc volna. Proto doufám, že to teď o prázdninách trochu omezím, abych víc trénovala. Občas je totiž těch akcí tolik, že pořádně nestihnu svůj trénink, a tak by to být nemělo.“

Sama rodačka z Vrchlabí už se přitom k velkému úspěchu příliš nevrací. Stejný pocit jako tehdy v cíli olympijského závodu už prý rozhodně neprožívá.

„Užívala jsem si to ten den, ale teď, tři měsíce po olympiádě už ta euforie rozhodně nepřetrvává (smích). Já si užívám některé následky toho úspěchu, třeba to, že jsem občas zvaná i na ty správné akce. Třeba na ty, kde potkávám zajímavé lidi,“ vysvětluje Samková.

V první řadě už je ale třeba myslet na sezonu příští. Obhájit úspěch je vždy ještě těžší říká se, a tak Eva Samková nelení a už zahájila letní přípravu.

„Už trénuju, třikrát týdně jsem v posilovně a jezdím na kole. Kdy budu běhat, to nevím, to teď ještě nejde říct,“ vysvětluje sympatická snowboardcrossařka, která po sezoně léčila zraněný kotník. Na ledovec, tedy na sníh, se ale zatím rozhodně nechystá. „Až na podzim, dřív nechci! Já teď byla na sněhu tři čtvrtě roku, dejte mi s tím pokoj (smích),“ dodává se smíchem zlatá olympionička Eva Samková.

autor: David Nyč
Spustit audio