Sníh po celý den komplikuje dopravu v Libereckém kraji

6. prosinec 2012

Více jak desítku dopravních nehod v Libereckém kraji mají na svědomí intenzivní sněhové přeháňky, ledovka a špatná viditelnost. Hlavně na Českolipsku se tvořily dlouhé kolony aut. V okolí Jablonce nad Nisou a Tanvaldu stále hustě sněží.

V podstatě celý Liberecký kraj je jedno velké kluziště. Hlavní tahy jsou sice sjízdné, někde ale leží rozbředlý sníh a klouže to. Na silnicích nižších tříd stále přibývají vrstvy nového sněhu, pod kterým se tvoří ledovka. To platí především pro silnice třetích tříd a ty, které se v zimě moc neošetřují. Na Tanvaldsku a Jablonecku hustě sněží, dají se proto očekávat komplikace.

K tragické nehodě došlo u Hodkovic nad Mohelkou. Muž, který se svým vozem naboural do svodidel, chtěl dát za auto výstražný trojúhelník a srazil ho nákladní automobil. Na místě zahynul. U nehody je policie, hasiči i záchranka. V tomto úseku došlo ještě k další havárii automobilu, kde byli zaklínění tři lidé. Podle posledních informací je už vyprostili a záchranka je převezla do nemocnice. Jeden jízdní pruh tu je uzavřený.

Policie dnes (6.12.) řeší už dvacítku nehod. Ty ostatní se naštěstí obešly bez ztrát na životech a vážných zranění. Na silnici R 35 z Liberce do Příšovic se staly jen během dneška tři dopravní nehody. Další se staly na Semilsku, Českolipsku i Liberecku.

Kvůli náledí je neprůjezdná silnice číslo 9 u Zahrádek na Českolipsku. Zledovatělé a kluzké silnice jsou také u Chotyně na Liberecku, u Rádelského Mlýna na Jablonecku, u Ohrazenic na Turnovsku a dalších místech.

Stále velmi problematický je Svor na Českolipsku. Ve stoupání v odstavném pruhu stojí kamiony a silnice na Jedlovou je jen velmi obtížně sjízdná. Celou situaci zhoršuje fakt, že na některých místech kraje velmi hustě sněží a to snižuje viditelnost. Silničáři varují řidiče, aby při jízdě dbali na bezpečnou vzdálenost a při cestě do hor měli k dispozici sněhové řetězy.

autor: Eva Malá
Spustit audio