Sněhové jazyky se tvoří po celém Libereckém kraji. Policisté od rána řeší několik nehod

7. prosinec 2013

Vítr a sněhové přeháňky komplikují dopravu v Libereckém kraji. Na mnoha místech napadlo až 15 centimetrů sněhu a tvoří sněhové jazyky. Stále je uzavřený hraniční přechod z Harrachova do Polska a silnice 10 na výjezdu z Desné pro nákladní automobily

Sněhové jazyky se v Libereckém kraji tvoří například mezi Košťálovem a Lomnicí nad Popelkou. Silnice u letiště je zavátá. Ve sněhových jazycích na silnici u Stružince na Českolipsku uvízlo nákladní auto. Kamion je odstavený také v Kořenově na Jablonecku.

Na výjezdu z Desné leží uježděný sníh. Stále tam platí zákaz průjezdu nákladních vozidel, stejně jako na silnici z Harrachova na hraniční přechod do Polska.

Hlavní tahy v kraji jsou mokré po chemickém ošetření. Řidiči by ale měli jezdit opatrně, protože místy se může vyskytovat rozbředlý sníh.

Silnice druhých a třetích tříd jsou pokryté vrstvou sněhu. Řidiči, kteří míří do lyžařských areálů v Jizerských horách a Krkonoších, by proto neměli zapomenout na zimní výbavu.

Čtěte také

Policisté kvůli komplikacím v dopravě od rána řeší několik nehod. Nejvážnější se stala v Liberci, kde osobní automobil se srazil s tramvají. Dva těžce zraněné záchranná služba převezla na traumatologii v Liberci.

Krajští hasiči měli 10 výjezdů, pětkrát odstraňovali popadané stromy. Krátce před půlnocí odstraňovali strom z železnice v Držkově na Semilsku. V té době ve vlaku cestovalo pět lidí. Nehoda se obešla bez zranění.

autor: Eva Malá
Spustit audio