Slzy dojetí a obrovská radost. Ježíškova vnoučata nadělovala v Liberci

7. prosinec 2017

Úsměvy na tvářích, slzy dojetí i velké objímání – takové bylo předávání 22 dárků klientům libereckého Denního stacionáře U Antonína. Ježíškova vnoučata poslala dárečky poštou, tři dárci ale za seniory i přijeli, aby se s nimi seznámili a své dárky předali osobně.

„Ježíšek mi udělal radost, je to hezký, lidský,“ říká šestaosmdesátiletá obdarovaná seniorka Libuše. Pan Rudolf zase dostal vytoužené rádio.

Ježíškova vnoučata v Liberci nadělovala i dobroty, třeba panu Josefovi a paní Aleně. „Děkujeme moc. Píše nám paní z Týna nad Vltavou, že by byla ráda, kdybychom se blíž poznali, těšíme se na to,“ říká pan Josef. Většina babiček dostala vesty z pravé ovčí vlny.

„Divila jsem se, že ten Ježíšek si vymyslel krásný dárek pro babičku, kterou nezná. Svému Ježíškovu vnoučeti bych vzkázala, aby se mu taky splnilo přání.“
paní Květa, 89 let

Senioři dostali i hudební dárek. Ježíškovo vnouče Markéta Čápová z Prahy zazpívala babičkám a dědečkům dvě árie. „Přivezla jsem dárky dvěma babičkám a přiznám se, že taky sem tam otřu koutek oka,“ popisuje.

Potěšit babičky a dědečky v domovech důchodců může každý, stačí se zúčastnit projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata, víc informací najdete na webu jeziskovavnoucata.cz.

Když nadělují Ježíškova vnoučata, přináší to seniorům nejenom radost, ale i slzy dojetí

autor: Lucie Fürstová | zdroj: Český rozhlas Liberec
Spustit audio