Slovan Liberec přezimují na sestupové příčce, trenér Slovák je v ohrožení

30. listopad 2014

Fotbalisté Liberce byli v Synot lize skoro vždy adepti evropských pohárů. Ale v této sezóně budou mít Severočeši dost možná velké starosti se záchranou. V 16. kole totiž prohráli v Příbrami 0:1 a přezimují na sestupové 15. příčce, což je pro ně nejhorší umístění v ligové historii.

Od zisku mistrovského titulu v roce 2012 se kádr hodně obměnil. Odešli například Štajner, Rabušic, Gebre Selassie, Vácha nebo Bičík, z pozdějších opor třeba Kováč s Rybalkou.

Podle obránce Jiřího Pimpary tým opustilo také štěstí: „Výkony byly dobré, myslím si, že i lepší, než když jsme se dostali od Evropské ligy. Ale neměli jsme štěstí. Byly zápasy, které jsme měli vyhrát a remizovali jsme, takže to naskakovalo po bodu.“

„Smůla se táhla a v rozhodující fázi nám vypadlo 5 lidí ze základní sestavy a bylo to hrozně znát. Nezastoupili jsme je a nebylo to tak kvalitní,“ uvědomuje si liberecký stoper.

Pryč je také strůjce libereckých úspěchů, trenér Jaroslav Šilhavý. Pozice jeho nástupce Samuela Slováka není nejlepší, s takovými výsledky určitě nikdo nepočítal, takže ani klubové vedení nemůže být spokojené.

Sám Samuel Slovák se odvolání nebojí. „To se může stát a jsem zodpovědný. Postavení není dobrý a ukážou nejbližší dny. Budu akceptovat každé rozhodnutí, ale sám to neudělám, nemám to v povaze,“ říká slovenský trenér Liberce.

Čtěte také

Pokud by už vedení Liberce se Samuelem Slovákem nepočítalo, muselo by ho tedy odvolat a vyplatit, což by vzhledem k finanční situaci klubu bylo nepříjemné. I proto je možné, že Slovák na lavičce zůstane.

Po případném odvolání může Slováka nahradit David Vavruška, který pro Slovan pracuje jako trenér juniorky.

autoři: jsu , vman
Spustit audio