Slovan Liberec postoupil do 3. předkola EL. Košice porazil 3:0

24. červenec 2014

Fotbalisté Liberce přešli přes Košice do 3. předkola Evropské ligy. V odvetném zápase proti vítězi slovenského poháru z Košic zvítězili 3:0, když góly severočeského týmu vstřelili Ďubek, Delarge a Šural. V další fázi kvalifikace čeká liberecké fotbalisty rumunský klub FC Astra.

V liberecké sestavě chyběl zkušený záložník Marek Jarolím, kterého trápí problémy s kolenem a bude muset podstoupit operaci. Proti Košicím ho nahradil Dzon Delarge, který připravil první šanci zápasu. Sackeyho střela ale byla zblokována. Hamuľák o několik minut později dostal míč do branky z ofsajdu.

Košický klub měl svou největší šanci po dvaceti minutách hry. Po nacvičeném signálu byl Skvašík sám před libereckou brankou, míč mu ale odskočil. V závěru prvního poločasu se neprosadil ani záložník slovenského týmu Vizanko, a tak trval po 45 minutách bezbrankový stav.

Po devíti minutách druhé půle se Liberec dostal do vedení. Na centr z levé strany si naskočil Tomáš Ďubek, který svou hlavičku umístil přesně k tyči a zajistil Slovanu vedení.

Čtěte také

Deset minut před koncem nastřelil obránce slovenského týmu Ostojič tyč, Slovan Liberec se okamžitě dostal do rychlého protiútoku, který nechytatelnou ranou zakončil Delarge. Definitivní podobu dal výsledku z dalšího brejku Josef Šural.

Výsledkem 3:0 si liberecký Slovan zajistil postup do 3. předkola Evropské ligy, kde ho čeká rumunský tým FC Astra. První zápas se hraje v Rumunsku už příští týden.

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slovan Liberec - MFK Košice 3:0 (0:0)
Branky: 54. Ďubek, 81. Delarge, 90. Šural. Rozhodčí: Edvartsen - Lundberg, Gundersen (všichni Nor.). ŽK: Pavelka - Viazanko, Diaby. Diváci: 7100. První zápas: 1:0, postoupil Liberec.
Sestavy:
Liberec: Hroššo - Coufal, Rajnoch, Karišik, Fleišman - Sackey - Delarge (87. Kolár), Pavelka, Ďubek (84. Hadaščok), Šural - Hamulák (75. Luckassen). Trenér: Slovák.
Košice: Tofiloski - Kavka, Ostojič, Bašista - Šinglár (77. Novák), Korijkov - Viazanko (67. Pačinda), Bukata, Sekulič - Skvašík (68. Haskič) - Diaby. Trenér: Látal.

autor: vman
Spustit audio