Sloup v Čechách: Stavba kanalizace způsobuje komplikace obyvatelům i řidičům

12. květen 2016

Obyvatelé Sloupu v Čechách budou mít konečně kanalizaci, která v obci zatím chybí. Svazku obcí Sloup v Čechách, Radvanec a Janov se podařilo získat dotace a dělníci už na konci minulého roku začali s její výstavbou. Nejenom řidiči, projíždějící obcí, ale i místní musí počítat s dopravními komplikacemi.

Kvůli výstavbě kanalizace je omezený i průjezd obcí. Ve směru na Radvanec a Lindavu řídí dopravu jedním pruhem semafor. Stejné je to v obci i směrem na Svojkov, kde si řidiči několik minut postojí.

„Teď máme nejhorší období. Stavební firma se snaží dodělat práce do konce června, což je limit do kdy mohou kopat v krajských komunikacích,“ vysvětluje Jaromír Studnička z ODS, starosta Sloupu v Čechách.

Dopravní značení upozorňující řidiče na probíhající práce na silnici

Jednou z podmínek zahájení stavby bylo, aby byly komunikace v létě průjezdné. „Jsme letovisko a komunikace spojují obec se skalním hradem, koupalištěm i středem obcí a přes nás je přístup do Lindavy, Radvance, Zákup i Nového Boru,“ dodává Jaromír Studnička.

„Když zaprší, všude jsou nánosy bahna, udělat se to ale musí,“ říká Pavel Doucha ze Sloupu v Čechách a pokračuje: „Lidé si tu deset let propagovali, že by chtěli kanalizaci a teď si stěžují, že je tu všude prach a kamení.“

Průjezd obcí řídí semafory

Průjezd obcí řídí semafory. Podle Jaromíra Studničky bude nakonec rozkopaná většina ulic v obci: „Pracuje se zde na několika místech najednou. Nakonec bude rozkopáno takřka sedmdesát procent komunikací.“

Kanalizace má být kompletně hotová do první poloviny příštího roku.

Spustit audio