Sledovali jsme ONLINE: Jablonec prohrál ve 3. předkole Evropské ligy s Kodaní 0:1

30. červenec 2015

Fotbalistům Jablonce se nepodařil vstup do 3. předkola Evropské ligy, když na domácím stadionu prohráli s dánským FC Kodaň 0:1. Jediný gól vstřelil v úvodu druhého poločasu záložník Verbič.

Utkání začalo za lehkého deště a oba týmy byly v úvodnu hodně opatrné. Domácí ale byli přece jenom o něco aktivnější a zejména Crnkič v prvních minutách hýřil aktivitou.

Ve čtvrté minutě se uvolnil v pokutovém území, ale přízemní střelou těsně minul kodaňskou branku. Za další čtyři minuty zahrával přímý kop z dvaceti metrů Pospíšil, trafil však pouze obránce a od něj se míč odrazil na rohový kop.

Asi největší šanci měl v pětatřicáté minutě Wágner. Jablonecký útočník odberal na polovině hřiště míč dlouho rozehrávajícími Jörgensenovi a postupoval sám na brankáře Andersena. Obránce ale stačil Wágnera doběhnout a celou situaci zachránit.

V dalším nadějném střeleckém pokusu trefil Novák pouze ležícího obránce. Největší šanci Kodaně připravil jablonecký brankář Hrubý, když mu vypadl centrovaný míč a Novák měl velké problémy, aby odvrátil nebezpeční alespoň na rohový kop.

Druhý poločas začal pro Jablonec špatně. Po šesti minutách se opřel z pětadvaceti metrů do míče hostující Verbič a brankář Hrubý na jeho parádní střelu nedosáhl - 0:1!

Trenér Šilhavý na nepříznivý stav reagoval dvojitým střídáním, poslal do hry Trávníka s Teclem, ale druhý jmenovaný byl na hřišti pouze čtyři minuty. Po nesmyslném faulu v rohu hřiště viděl červenou kartu a musel do kabin.

V deseti hráčích už nedokázal Jablonec vyrovnat, Kodaň dobře kontrolovala hru, držela míč a nepustila soupeře do žádné šance.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

FK Jablonec - FC Kodaň 0:1 (0:0)
Branka: 51. Verbič. Rozhodčí: Gestranius - Aravirta, Alakare (všichni Fin.). ŽK: Hübschman - Delaney. ČK: 69. Tecl (Jablonec). Diváci: 4830.
Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Masopust (62. Tecl), Greguš, Pospíšil (62. Trávník), Crnkič - Wágner (76. Doležal). Trenér: Šilhavý.
Kodaň: Andersen - Ankersen, M. Jörgensen, Antonsson, Augustinsson - Toutouh (63. Kvist), Amartey, Delaney, Verbič (81. Kusk) - Santander (87. Pourié), N. Jörgensen. Trenér: Solbakken.

Spustit audio