SLEDOVALI JSME ON-LINE: Jablonečtí fotbalisté doma přestříleli Teplice 4:2

25. říjen 2014

Fotbalisté Jablonce zvládli v domácím prostředí těžké utkání 12. kola Synot ligy s Teplicemi a vyhráli 4:2. Teplice přitom dokázaly ve druhém poločase dotáhnout dvougólový náskok Jablonce, ale domácí to nepoložilo a dalšími dvěma zásahy strhli vítězství na svoji stranu.

Na první šance jsme na jabloneckém stadionu čekali až do 24. minuty, kdy si na centr Kopice naskočil Minzagov a jen těsně minul Grigarovu branku.

Po půlhodině hry zakroutil Pospíšil přímý kop na zadní tyč, kam nabíhali jeho spoluhráči. Ti se však balónu ani nedotkli a ten zapadl za záda překvapeného Grigara.

Do druhého poločasu nastoupilo jen jedno mužstvo. Domácí v prvních minutách Teplice přehrávali a zaslouženě vstřelili druhý gól. Po přihrávce Mišůna prostřelil vybíhajícího Grigara Kopic.


Tepličtí se probudili v 59. minutě a hned z první šance snížili. Centr Litsingiho uklidil za Hrubého záda Nivaldo. Za další čtyři minuty bylo vyrovnáno.

Tentokrát nechali jablonečtí zpracovat míč v pokutovém území Mahmutoviče a ten ranou po zemi k tyči překonal domácího gólmana.

Do sedla vrátil svěřence trenéra Šilhavého další nejistý zákrok Grigara. Brankář Teplic pouze vyrazil centr Pospíšila k nohám Minzagova, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Definitivní podobu výsledku určil střídající Kubista. Hned po vystřídání běžel k teplické brance a zakončil standardní situaci Čížka. V té době byl na trávníku deset vteřin.

12. kolo první fotbalové ligy:

Baumit Jablonec - FK Teplice 4:2 (1:0)
Branky: 27. M. Pospíšil, 51. Kopic, 78. Mingazov, 90. Kubista - 59. Nivaldo, 63. Mahmutovič. Rozhodčí: Franěk - Mencl, Kubr. ŽK: Rossi, Mingazov - Salami, Krob, Ljevakovič, Táborský. Diváci: 2863.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Mišůn (70. Čížek) - Rossi, Hübschman - Kopic, M. Pospíšil (90. Kubista), Mingazov - Jun (67. Martin Doležal I.). Trenér: Šilhavý.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Matula, Jablonský, Krob - Ljevakovič - Vůch, Litsingi, Salami (61. Táborský), Nivaldo - Mahmutovič. Trenér: Ščasný.

Spustit audio